Monomeer vinyl

Monomeer vinyl lijkt op het eerste zicht hetzelfde als polymeer vinyl. Echter zijn er enorme verschillen te merken als we naar het productieproces gaan kijken. Monomeer vinyl bevat namelijk monomere weekmakers en dat verschil merken we pas na verloop van tijd. Dankzij de monomere weekmakers is het vinyl minder flexibel en stabiel, wat krimpen na verloop van tijd onvermijdelijk maakt. Uiteraard is het grote voordeel hiervan dat de kostprijs van het vinyl erg laag is. Ideaal voor korte toepassingen of tijdelijke acties.

– Ideaal voor promotionele activiteiten.

– Zowel binnen als buiten toe te passen

– Scheurvast en waterbestendig

– Te gebruiken op vlakke toepassingen met een permanente hechting.

– 3 maanden tot 4 jaar kleefkracht

– FullColor print mogelijk

– Witte of transparante achtergrond

– Mogelijkheid tot contoursnijden

Monomeer vinyl voor binnen en kort buitengebruik

Monomeer vinyl is ideaal voor toepassingen die voor een korte tijd moeten dienen. Zolang de weersomstandigheden niet te veel invloed hebben en er niet te veel vuil in aanraking komt met het vinyl. Ideaal vinyl dus voor binnen gebruik of voor korte acties voor buiten. De levensduur die voorgeschreven wordt is maximaal 1 tot 2 jaar, naargelang waar de sticker bevestigd wordt.

Doordat dit vinyl minder flexibele weekmakers gebruikt dan polymeer vinyl heeft dit stickermateriaal niet de mogelijkheden zoals een duurder materiaal. Meestal wordt dit vinyl gebruikt op vlakke toepassingen of in sommige gevallen kan een licht gebogen ondergrond ook nog. Monomeer vinyl wordt vooral gebruikt op ramen, borden en vlakke delen van auto’s.