Enveloppen

Voor een volledige huisstijl is het mooi om uw enveloppen in de zelfde stijl te bedrukken als uw visitekaartje en briefpapier. Onze enveloppen hebben standaard een grijze binnenkant. Vergé naturel en biotop hebben een bruine binnenkant, de Eco enveloppen hebben een lichtgroene. Onze enveloppen zijn verkrijgbaar met of zonder venster.

Sluitingen

Er zijn twee verschillende mogelijkheden in het sluiten van een envelop.

 Striplocksluiting

Bij de striplocksluiting zit er een plaklaag op de sluitklep. Door de beschermstrip eraf te halen komt de plaklaag tevoorschijn en kunt u de envelop dichtplakken.

 Gomsluiting

De meest traditionele manier van het sluiten van een envelop. Hierbij maakt u de rand van de sluiting vochtig en vervolgens kunt u de envelop sluiten.

Het venster

Het venster heeft rechte hoeken en de binnenzijde van alle enveloppen zijn effen grijs, met uitzondering op Biotop. Op een aantal formaten enveloppen is het zelfs mogelijk de positie te kiezen.

Formaten

Hieronder staat aangegeven welke formaten er beschikbaar zijn voor een envelop en bij elk envelop soort wordt verteld welke sluiting, venster en materiaal er mogelijk is.

– C4 formaat. C4 heeft de formaten 22,9 x 32,4 cm. Bij deze envelop kun je een venster nemen, kiezen voor striplock of gom sluiting en als papiersoort kan er gekozen worden voor 120 grams wit of 120 grams biotop.

– C5 formaat. De afmetingen van deze envelop zijn 16,2 x 22,9 cm. Bij deze envelop kun je een venster nemen, kiezen voor striplock of gom sluiting en als papiersoort kan er gekozen worden voor 90 grams wit of 90 grams biotop.

– C6 formaat. Deze envelop heeft de afmetingen 11,4  16,2 cm. Het venster en de striplock sluiting zijn niet beschikbaar voor dit formaat. De c6 envelop kan gedrukt worden op 80 grams wit papier.

– EA4 formaat. EA4 heeft de afmetingen 31,2 x 22 cm. Venster, striplock en gom sluiting zijn allemaal beschikbaar voor dit formaat. Is te drukken op 120 grams wit papier.

– EA5 formaat. Ea5 envelop heeft als afmeting 15,6 x 22 cm. Hier zijn ook het venster en beide sluitingen beschikbaar. Dit formaat is te drukken op 90cgrams wit en 90 grams biotop papier.